DĖMESIO!!!

Kun. Eitvydas su Galilėjiečių bendruomene

meldžiasi Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje.

Šv. Mišios kasdien (taip pat ir sekmadieniais) 17 val.

Kol bus šis skelbimo prierašas,

17 val. Mišių nebus.

Narių vertinimas:  / 1
BlogiausiasGeriausias 

Ryte sulaukėme labai liūdnos žinios – Seime įregistruotas Partnerystės įstatymo projektas (žr. straipsnį), kurį pateikė:

Viktorija Čmilytė-Nielsen

Aušrinė Armonaitė

Gabrielius Landsbergis

Ingrida Šimonytė

Algirdas Sysas

Eugenijus Gentvilas

Tomas Vytautas Raskevičius

Ieva Pakarklytė

Andrius Navickas.

Verta visam laikui įsidėmėti ir niekada nebalsuoti už tuos, kurie drįso teikti tokį projektą neatsiklausę tautos valios referendume, nusispjovę į „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021" rezoliucijas bei reikalavimus ir bandantys elgtis taip, kaip elgiasi diktatoriai paėmę valdžią. Tokiems, kaip žinia, vieta tik istorijos sąšlavyne.

Vakare pasiekė džiugi žinia (žr. straipsnį), kad TS-KD partijoje atsirado dorų bei principingų parlamentarų, kurie pasiryžo ginti šeimos institutą ir siūlo klausimą dėl partnerystės įstatymo spręsti referendumu. Toks jų žingsnis nors nenuplauna išdavyste sutepto konservatorių munduro ir vaikiško bei neatsakingo žaidimo su ugnimi, kuri jau sukėlė gaisrą, bet rodo, kad dalis krikščioniško partijos sparno lemiamu momentu vis tik rado ryžto bei drąsos ir pakilo prieš totalitarinį liberalizmą su kuriuo nepateisinamai susidėjo ir pražūtingai flirtuoja bei koketuoja tariami konservatoriai, nors iš esmės yra liberalai. Neatsakingo elgesio pasekmės jau yra ir jos ilgalaikės (LGGRTC vadovo atleidimas, LGBT advokato paskyrimas Konstitucinio teismo teisėju etc.). Trumparegiškos politikos nuostoliai milžiniški, bet dar daug ką galima išgelbėti. Praradimai dideli (prarado daug palaikančių balsų, kurių nebesusigrąžins), bet geriau atsikvošėti kad ir vėliau, negu niekad. Pareiškimas pasirodė pačiu laiku. Jį pasirašė:

Paulius Saudargas

Laurynas Kasčiūnas

Audronius Ažubalis

Vilija Aleknaitė-Abramikienė

Justinas Urbanavičius

Antanas Čepononis

Kazys Starkevičius

Arvydas Pocius

Valdas Rakutis

Algis Strelčiūnas

Irena Haase

Antanas Matulas

Jonas Gudauskas.

Pasirodo, kad dar yra blaivių žmonių, kurie lemiamu metu sukruto. Reikia, kad visi dorą bei krkiščioniškas vertybes branginantys bei jas ginantys politikai nebesirietų tarpusavyje (priešininkų taktika visada buvo ir bus − skaldyk ir valdyk) susivienytų ir duotų atkirtį besaikiam liberalizmui. Jiems reiktų suprasti, kad gana jiems murkdytis dvokiančioje liberalizmo baloje. Jau seniai buvo laikas, o dabar paskutinis šansas išsigelbėti iš skęstančios suliberalėjusių konservatorių geldos. Duok Dieve, jiems išminties, drąsos bei ryžto. Dabar puiki proga atliepti į žmonių lūkesčius ir juos pateisinti, pagaliau imti atstovauti daugumai, o ne pataikauti pablūdusiai mažumai. Pareiškimas geras, svarus, nors gerokai pavėluotas. Viso to galėjo ir nebūti. Dabar reiks praktiškai realizuoti pareiškimo pasiūlymus. O tai nebus lengva, nes plėšrūs propagandos vilkai puls visomis išgalėmis ir iniciatoriams teks atlaikyti didelį spaudimą tiek partijoje, tiek Seime, tiek sisteminėje purvasklaidoje ir dar nežinia koks bus rezultatas, nes vyks totalinis žmonių smegenų plovimas, kadangi neatsakingais veiksmais buvo suteikta tribūna žmonių protus nuodijančiai ideologijai. Kol kas dar yra vilties, dar įmanoma atsilaikyti, nes Tautos didžioji dalis dar su jumis!

Kuo skubiau reikia imtis ryžtingų veiksmų ir gelbėti tai kas dar išliko, tai kas sveika ir nesupuvę, panašiai, kaip pūstant bulvėms. Kas tokiu atveju daroma? Perrenkama ir atskiriama sveikoji dalis, kartais nuplaunama ir nusausinama, kad sustabdyti procesą. O kas būna nieko nedarant? Lieka tik gliti, bjauriai dvokianti masė, kurią belieka išmesti kuo toliau. Kaip žinia, visa tai prasideda nuo vienos gendančios bulvės, kuri laiku nebuvo pašalinta iš aruodo ir nuostoliai būna tuo didesni, kuo ilgiau uždelsiama, panašiai, kaip su pandemija, kurios galėjo ir nebūti, jei būtų laiku, skubiai bei ryžtingai sureguota pradžioje, kaip mokė Jėzus, kai sakė, kad kai esi gundomas, tai kirsk ranką, lupk akį etc. Žinome, kad kuo ankstenėje stadijoje aptinkamas vėžys, tuo didesnė išgijimo viltis.

Pandemija dabar siaučia pasaulyje neatsitiktinai, nes dvasinė amoralumo pandemija prasidėjo pirmiau ir kol nebus pašalintos tikrosios jos priežastys − jokios vakcinos nepadės. Visada reikia šalinti priežastis, o ne kovoti su pasekmėmis. To mus moko Biblinė išmintis ir istorija.

Melskime jos, artėjant Sekminėms. Melskimės ir toliau už visus, kurie gina šeimą, dorą ir krikščioniškas vertybes, brangina Tautos istoriją, papročius bei valstybingumą. Tepadeda jiems Dievas.

Vakar (2021 05 24), besibaigiant darbo dienai, į kitos dienos darbotvarkę netikėtai buvo įtrauktas Partnerystės įstatymo projektas, kuris yra santuokos įstatymo plagiatas (žr. straipsnį), pasinaudojant situacija, kad visas dėmesys nukreiptas į Baltarusiją, keli opozicijos nariai saviizoliacijoje, o svarstymo metu numatyta spaudos konferencija (žr. straipsnį). Taigi velniškas gudravimas nuo pat pradžių.

Išvakarėse “konservatoriai” t. y. liberalai į uždarą prezidiumo posėdį pasikvietę net nepartinę Šimonytę plovė smegenis krikdemams, vieno iš dalyvių žodžiais tariant, „tiesiog daužė“ (žr. straipsnį), kol galiausiai prezidiumas įpareigojo Seimo narius (nors kiekvienas pagal Konstituciją turi laisvą mandatą) nepalaikyti referendumo dėl partnerystės (žr. straipsnį).

Ačiū Dievui, kad nežiūrint visų procedūrinių manipuliacijų, projektas buvo atmestas ir grąžintas tobulinimui. Jo teikėjai neslėpė nusivylimo, tačiau pasižadėjo toliau jį stumti (žr. straipsnį).

Tad melstis reikia ir toliau, nes kaip matome stengiamasi žūt būt jį prakišti, pasinaudojant net mažiausiomis palankiomis aplinkybėmis. Šį kartą nepavyko, bet ir vėl bandys veržtis pro uždaras duris. Tad svarbu nepramiegoti ir būti budriems.

Kas ir kaip balsavo už Partnerystės įstatymo svarstymą (žr. straipsnį). Kaip jį vertina kard. S. Tamkevičius (žr. straipsnį) ir Prezidentas (žr. straipsnį). Kaip "konservatorių tūzai" auklėjo krikdemus pasėdžio išvakarėse ir koks jų požiūris (žr. straipsnį ir video nuo 27 min.).

Galilėjiečių bendruomenės vadovą

kun. Eitvydą Merkį galite rasti

Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje:

kasdien pusvalandį prieš ir tuojau po 17 val. šv. Mišių;

sekmadieniais ir šventadieniais nuo 16.00 iki 18.00 val.

Išpažinčių kunigas klauso kasdien pusvalandį prieš Mišias.

Ilgesniems dvasiniams pokalbiams reikia su juo susitarti iš anksto.

Kalendorius
loader
Prašymai pasimelsti (intencijos)
Klausimas apie tai, kas domina
Lankytojai
128021
ŠiandienŠiandien329
VakarVakar421
Šią savaitęŠią savaitę750
Šį mėnesįŠį mėnesį7389
VisoViso1280210
Statistik created: 2024-03-19T05:37:39+00:00
Lankosi svečių 11
Lankosi narių 1
Straipsnių peržiūrėjimai
6676115

Galilėjiečių bendruomenė meldžiasi

Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje

kasdien 17 val. Mišiose.

Sekmadieniais bei šventadieniais,

taip pat šeštadieniais

16.30 val. gieda Vakarinę

17 val. švenčia šv. Mišias