DĖMESIO!!!

Kun. Eitvydas su Galilėjiečių bendruomene

meldžiasi Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje.

Šv. Mišios kasdien (taip pat ir sekmadieniais) 17 val.

Kol bus šis skelbimo prierašas,

17 val. Mišios tik sekmadieniais.

DĖMESIO. Norintys skaityti cituojamų publikacijų originalus paspauskite aktyvuotas nuorodas (jos būna pabrauktos) mūsų straipsniuose.

Narių vertinimas:  / 0
BlogiausiasGeriausias 

Šiandien paskelbtas Lietuvos vyskupų kreipimasis, artėjant Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams, kuriame skelbiamos bendros gairės į kurias verta atkreipti dėmesį balsuojant.

Renkantis konkrečiai, gali pasitarnauti Laisvos visuomenės instituto atlikta analizė parodanti kaip esminiais klausimais (paminėtais ir Lietuvos vyskupų kreipimesi) šioje kadencijoje balsavo atskiros partijos (žr. straipsnį), kokių nuostatų laikosi neparlamentinės partijos kandidatuojančios į būsimą Seimą (žr. straipsnį) ir kokių nuostatų šiais klausimais laikosi atskiri kandidatai (žr. straipsnį).

Vieni jų atsakė į klausimus (vertą atkreipti dėmesį į tuos, kurie pretenduoja į Seimą, bet nesiteikė atsakyti, nes tai irgi parodo jų poziciją), kiti – šiuo metu būdami Seime balsavo arba išsisukinėjo susilaikydami ar nedalyvaudami t. y. neturėjo tvirtos pozicijos.

Paanalizavus duomenis galėsite nesunkiai susiorentuoti ir padaryti pasirinkimą, o ne ‘pirkti katę maiše’ ar dar blogiau – būti apgautais ‘vilkų avies kailyje’, kurių kvietė saugotis Jėzus (žr. Mt 7, 15).

P. S. Verta dar atkreipti dėmesį į šviežiai pasirodžiusio sociologinio tyrimo rezultatus (žr. straipsnį) apie rinkėjų nuostatas prigimtinės šeimos ir homoseksualių porų atžvilgiu, kurios irgi daug pasako apie pačias partijas.

Vertas dėmesio ir Laikmečio redaktoriaus straipsnis, kuriame jis pavardėmis išvardina nemažai krikščioniškų pažiūrų politikų, tačiau nereiktų aklai tuo pasitikėti, bet patikrinti, kaip jie balsavo arba teigia balsuosiantys Seime (žr. nuorodas tekste aukščiau).

Atkreiptinas dėmesys, kad kai kuriose partijose, tai tik pavieniai asmenys (juk žinoma, kad ‘vienas lauke ne karys’), kiti veikia lyg ‘diversantai ar sabotažininkai’ priešiškoje savo partijos aplinkoje (juos pravardžiuoja ‘talibais’, agroliberalais etc.) ir yra visaip ujami bei spaudžiami paklusti liberaliai partijos linijai, nustumiami į pašalį bei 'laikomi po padu' ir nevisada turi jėgų tam pasipriešinti, o tvirtesni net šalinami iš partijos už neklusnumą. Dar kiti bando jungtis į platesnį bendraminčių frontą ir vieningai kovoti už bendražmogiškas, krikščioniškas moralines vertybes sudarydami šiek tiek rimtesnę jėgą dvasinio-dorovinio mūšio lauke ir vieningai pasisakyti svarbiausiais moraliniais klausimais (jie nusipelno didžiausio dėmesio, pagarbos ir palaikymo).

Ir ne tik. Reikia melsti, kad krikščioniškų pažiūrų politikai, pagaliau palaidotų tuščias ambicijas (reikia suprasti, kad ‘skaldyk ir valdyk’ tai seniai žinoma velnio taktika) ir susijungtų į vieningą frontą (neišbarstytų balsų po partijėles, juos prarasdami ir taip užleisdami vietą priešiškoms jėgoms) ir rikiuotusi po viena vėliavą ir krikščioniškų pažiūrų rinkėjai turėtų aiškų pasirinkimą, kaip kad turėjo tol, kol krikščionys demokratai nesusidėjo su Tėvynės sąjunga, o ši su įvairaus plauko liberalais ir neliko nei tikrų konservatorių, nei krikdemų – tik klaidinantis pavadinimas, panašiai kaip gyvatės išnara. Neveltui liaudies išmintis sako: ‘pasakyk, kas tavo draugai ir aš pasakysiu kas tu’ arba 'su kuo sutapsi, toks ir pats liksi' ir dar ‘neik su velniu obuoliauti’, nes apgaus kaip rojuje ir liksi plikas bei nuogas.

Galilėjiečių bendruomenės vadovą

kun. Eitvydą Merkį galite rasti

Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje:

kasdien pusvalandį prieš ir tuojau po 17 val. šv. Mišių;

sekmadieniais ir šventadieniais nuo 16.00 iki 18.00 val.

Išpažinčių kunigas klauso kasdien pusvalandį prieš Mišias.

Ilgesniems dvasiniams pokalbiams reikia su juo susitarti iš anksto.

Kalendorius
loader
Šventės ir šventieji
Prašymai pasimelsti (intencijos)
Kokios naujienos domina?
Lankytojai
137839
ŠiandienŠiandien201
VakarVakar412
Šią savaitęŠią savaitę1816
Šį mėnesįŠį mėnesį7312
VisoViso1378392
Statistik created: 2024-10-18T01:35:27+00:00
Lankosi svečių 3
Lankosi narių 1
Straipsnių peržiūrėjimai
7112659

Galilėjiečių bendruomenė meldžiasi

Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje

kasdien 17 val. Mišiose.

Sekmadieniais bei šventadieniais,

taip pat šeštadieniais

16.30 val. gieda Vakarinę

17 val. švenčia šv. Mišias